win Het Complete Beeldhouwboek!

Het complete beeldhouwboek-13 mei 2016; het boek is inmiddels gewonnen door Paul

-zie ook de adressenlijst onderaan-

Al een aantal keer heb ik op deze website een bepaald boek aangeraden voor beginnende beeldhouwers, als uitstekend lesmateriaal om te leren hoe je je ontwerp al dan niet vergroot overzet in een blok steen (hier, hier, hier en hier bijvoorbeeld). Dat boek is ‘Het Complete Beeldhouwboek’ en het is alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar. Het was al een prijzig boek, maar langzamerhand worden de prijzen waarvoor het nog te vinden is steeds hoger.

Maar geen nood: beeldhouwerijblog.nl biedt uitkomst! Ik heb nog een exemplaar van dit boek liggen, en dat wordt ter beschikking gesteld aan degene met de meeste beeldhouwinspiraties.

Wat moet je ervoor doen?

Afgelopen maand heb ik een reeks berichten de wereld in geholpen met als thema ’tips voor beginnende beeldhouwers’. Er was nooit de pretentie dat deze tips alomvattend zouden zijn, dus er is nog wel ruimte voor verbetering. En dat is waar jij een aandeel kunt leveren.

-Heb jij interesse in beeldhouwen?

-Ben je nog niet in bezit van Het Complete Beeldhouwboek en zou je het graag willen hebben?

-Of: je hebt het boek al wel, maar je wilt het graag aan een familielid of kennis cadeau doen?

-Heb je zelf een goede tip voor beginnende beeldhouwers?

Dit boek wordt verstuurd naar degene die de beste tip(s) heeft hoe je als beginnende beeldhouwer kunt leren hakken in steen. Zet er wel bij hoe dit voor jou werkt en hoe je aan deze tip gekomen bent. Insturen kan tot en met zondag 29 mei 2016. De ingezonden tips zal ik verzamelen in een nieuw blogbericht, dus hoe meer dit gedeeld wordt hoe interessanter het verhaal kan worden ;-).

-Sorry, het boek is al gewonnen door Paul, zie het volgende bericht

Lijst van beeldhouwwinkels in Nederland

Er zijn vrij veel plekken in Nederland waar je steen, beitels en veel meer kunt kopen, maar er is nogal verschil tussen winkels die zich volledig richten op beeldhouwers in de ruimste zin, en winkels of ateliers waar je ook een aantal artikelen kunt kopen voor steenbeeldhouwen. Maar dat zie je gauw genoeg aan de websites. Hieronder een lijst met verkooppunten voor beeldhouwgereedschap en soms ook steen. Een paar daarvan zijn driesterrenwinkels. Deze lijst heb ik naar beste weten samengesteld, maar is ongetwijfeld niet compleet. Aanvullingen zijn welkom.

Klik op een naam voor hun website:

Den Haag: de Beeldhouwwinkel Den Haag***

Druten: Dirks Artist Supplier BV***

Soest: de Hazelaar Art Supplies***

Tilburg: Bick Art Supplies***

Zutphen: De Beeldhouwwinkel Zutphen***

 

Anna Paulowna: Steengoed

Baak: Beeldhouwatelier Baak

De Goorn: Arts and Crafts Holland

Dordrecht: Beeldhouwshop de Biesbosch

Dronten: Beeldend in steen

Ede: Mega Gallery

Elst (Gld): Steengoedenmeer

Emmen: Total Artist

Haarlem: Keramikos

Nijmegen: Beeldhouwen Nijmegen

Rotterdam: Gerstaeker

Rotterdam: Artistix

Veghel: Atelier500

Vinkel: Beeldengalerie De Buffel

Volkel: Dune Volkel

→Lees verder….

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Eén reactie op “win Het Complete Beeldhouwboek!

  1. roger lacquet schreef:

    Het boek is fantastisch , vergeet niet dat dit boek geschreven is door mensen die ateliers hebben in Carrara en die zeer goed geÏNFORMEERD zij.Alles wat met beeldhouwtechnieken en de vormgeving te maken heeft komt aan bod. Van A tot Z. Het is niet alleen kompleet maar zeer sterk inspirend . Kortom een zeer flinke aanrader.
    U zult verrast zijn.Zeer professioneel aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *