Vergulden

Vergulden wapen Duitgenius-1

←naar het eerste bericht over dit project

Rómulo is begonnen met het vergulden. De spijlen van de helm, de rand en het koord van de helm en de knoppen van de heraldische rozen worden met 23,75 karaat dubbel torengoud verguld. De helm zelf is zilverkleurig geschilderd. Op de foto’s zijn de meeste plaatsen waar het goud moet komen nog geel; dat is de ondercoating voor het vergulden. Hierop komt dan de tweede component (activator) en tenslotte het bladgoud. Dit procedé is geschikt voor buiten, weervast en blijvend glanzend.

Ik ben heel benieuwd hoe het wapen eruit gaat zien als het helemaal gepolychromeerd is, het is namelijk voor mij ook een beetje nieuw. Het meeste beeldhouwwerk dat ik lever blijft naturel. Maar gezien Rómulo’s grote vakkennis ben ik er ten volle van overtuigd dat het bijzonder fraai gaat worden!

Vergulden wapen Duitgenius-2

→Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

2 reacties op “Vergulden

  1. GKS schreef:

    Nou Koen, jullie doen voor mekaar niet onder, Rómulo en jij!!! Ik wist natuurlijk van jullie allebei dat er een hoge mate van vakmanschap aanwezig was, maar toch laat ik me weer verrassen door het werk. Ben benieuwd hoe het er straks uitziet als het klaar is!
    Groetjes van Padma

  2. VPA Advies Training Coaching schreef:

    Waar liefde voor het vak, talenten, passie, top vakmanschap en vriendschap samenkomt, worden krachten gebundeld en schoonheid geschonken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *