Tweede steigerbezoek aan de Eusebiuskerk

Steigerbezoek Eusebiuskerk accorderen luchtboogbeeldenIk was het bijna vergeten, maar een paar weken geleden ben ik nog naar de Eusebiuskerk terug geweest voor een tweede steigerbezoek, om de tweede groep luchtboogbeelden te bekijken. De eerste helft was vorig jaar al geïnstalleerd, en onlangs was de tweede reeks van 12 beelden geplaatst.

Accorderen

Steigerbezoek Eusebiuskerk accorderen luchtboogbeeldenEr was nog wat werk aan de bovenste luchtboogbeelden, waar de blokken steen overgaan in de muur van de kerk. Die aansluiting verliep niet helemaal vlekkeloos, dus aan mij het verzoek of ik de staande vlakken wilde aanpassen aan het omringende werk. Steigerbezoek Eusebiuskerk accorderen luchtboogbeeldenDeze klus wordt accorderen genoemd. Ik had een klein compressortje mee en mijn luchthamers en beitels. Het was een mooie gelegenheid om eens rond te kijken hoe de vier luchtbogen met 26 beelden erbij staan, de sfeer te proeven en nog een paar fotootjes te maken.

Krapjes

Steigerbezoek Eusebiuskerk accorderen luchtboogbeelden

Vooral het laatste beeld van de dieren in Noachs ark had veel aandacht nodig: bovenaan paste alles prima, maar onderaan stak de steen ruim 3 centimeter buiten het muurvlak uit! Ik heb geen idee hoe dat kon gebeuren, maar het is vrij eenvoudig weer te herstellen. Op de steiger werken geeft alleen zijn eigen uitdagingen: ik moest me in een klein gat persen om het profiel aan de onderzijde bij te werken. Gelukkig was er net genoeg ruimte en is alles weer netjes aangepast. Het was goed weer voor een tweede steigerbezoek, om weer eens rond te kijken en het uitzicht over Arnhem te bewonderen.

Lees hier alle berichten over luchtboogbeeldjes voor de Eusebiuskerk

Links naar alle afzonderlijke beeldjes:

Luchtboog 5: Alk, Olifant, Zeeleeuw, Kaapse Buffel, Eekhoorn, Biddend Mannetje, Noach vlucht voor het water.

Luchtboog 4: Beer met honingpot, Aap met pruik, Noachroeper, Vertwijfelde Monnik, Ark met dieren.

Lees hier↑ over het eerste steigerbezoek-

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *