Tuinbeeld Pan in rood graniet

←naar het eerste bericht over dit beeldgipsen model voor een granieten tuinbeeld van de bosgod Pan

multicolor red graniet voor tuinbeeld PanInmiddels is het model voor Pan in gips klaar. Het is een koddig beeld geworden van de bosgod Pan, met zijn panfluit in de handen. Ik wil het nu in graniet hakken, en had het bedoeld voor in een tuin, in een hoek waar je regelmatig langs loopt en hem op ooghoogte tegenkomt. Ik denk dat het in een zachtrood graniet, met een fijne beitelslag, prachtig tot zijn recht zalKoen van Velzen hakt grafsteen Bert en Ernie uit rood graniet komen. Hiernaast een plaatje van het soort graniet waar ik aan denk, alleen is dit rood veel feller omdat het gepolijst is. Gebeiteld wordt het veel milder in kleur, bijvoorbeeld zoals de grafsteen met Bert en Ernie die ik ooit gehakt heb.

Het is vrij werk, en het beeld is te koop: ongeveer 90 x 45 x 50 cm, en dan op een sokkel van ongeveer een meter in hetzelfde materiaal.

Ook het tuinbeeld ‘Turning A New Leaf’ is te koop. Het is 2,5 meter hoog en van een lichte soort graniet gehakt, helemaal opengewerkt. Het is bedoeld voor in een tuin, om een interactie aan te gaan met de begroeiing eromheen.

naar het volgende bericht over dit beeld→

(-update 25 april 2015: inmiddels is ‘Turning A New Leaf’ verkocht-)
Granieten tuinbeeld Turning A New Leaf door Koen van VelzenTuinbeeld Turning A New Leaf-graniet, close-up

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *