Pan in porfier 2: beginnen met ruw voorhakken (video)

Pan in porfier. Het nog niet bewerkte stuk steen voorgezaagd Het is heel druk momenteel, en dan komt het soms voor dat er een kink in de kabel komt. Na eerst een diepe snijwond in mijn duim me twee weken thuis hield, zit ik nu met een overbelaste arm die me even koest houdt. Niet door het beeldhouwen overigens, geen van beide. Maar dat gaf me de gelegenheid om onderstaande video te maken over het eerste hakwerk aan het beeld van Pan in porfier.

Pan zal even moeten wachten overigens, want een familiewapen en zeven pinakels en kruisbloemen in Ierse hardsteen voor de Dom van Aken gaan voor… daarover later meer.

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

4 reacties op “Pan in porfier 2: beginnen met ruw voorhakken (video)

 1. piet schreef:

  mooie steen 🙂

 2. Henk de Knecht schreef:

  Beste koen, bedankt voor de info.

  Ik hoop dat het inmiddels weer beter gaat met jou, want met een pijnlijke arm hakken is zeer vermoeiend, dat weet ik uit ervaring.
  Gezien de productie die jij hebt verbaast het mij niet.
  Wel doet het mij plezier weer een bericht te ontvangen over je onderhanden werk.
  Verder hoop ik dat je weer snel in orde bent.

  Met vriendelijke groet, Henk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *