Paduka’s: lotus en polijsten

black granite padukas being carved and polished. Carving the lotus motif

←naar het eerste bericht over dit project

Na het punteren en wat andere werken tussendoor ben ik verder gegaan met het vormgeven van de paduka’s in zwart graniet. Op de voeten heb ik de symbolen van Vishnu aangebracht: de schelphoorn, de werpschijf en de lotusbloemen. Ook op het profiel aan de zijkanten komt het lotusmotief terug, en die ben ik nu aan het hakken, schuren en polijsten.

Het is weer eens heel veel handwerk, omdat de schuurkop te groot is voor al die kleine rondingen. Gelukkig heb ik ooit, lang geleden, een paar sets tandenborstelachtige dingen gekocht met diamant erop, die nu goed van pas komen (zie foto). Verder heb ik nog allerlei diamantvijlen en -raspen, en tapasprikkers met een stuk diamantvel erop gelijmd. Komt wel goed!

→Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *