Op naar de schilder!

schilderen van de basiscoating

←naar het eerste bericht over dit project

Het reliëf met het familiewapen Duitgenius ging vandaag op reis naar de schilder, Rómulo Döderlein de Win. Ik ken Rómulo al sinds 1983, toen we allebei theologie studeerden in Amsterdam. Toevalligerwijze zijn we allebei later de restauratie ingerold, hij als schilder (en portrettist en heraldisch schilder) en ik als beeldhouwer. Dit is de eerste keer dat we samen een opdracht afronden, iets waar ik dus extra plezier aan beleef.

Meteen toen het schild bij hem op tafel lag ging Rómulo aan de gang. De achterzijde werd met een speciale restauratieverf behandeld, die vochtwerend is, maar wel dampdoorlatend. Als hier twee lagen op zitten wordt de voorzijde geschilderd, en komt de kleur in olieverf en verguldsel erop staan. Hierover meer in de volgende blogpost.

→Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Eén reactie op “Op naar de schilder!

  1. VPA Advies Training Coacing schreef:

    Hallo Koen en Rómulo, twee top vakmensen in een mooie creatieve samenwerking kunnen niet anders dan prachtig werk tot stand brengen. Voor mij Kunst, oogstrelend en puur genieten. De rechtmatige eigenaar van het kunststuk heeft met jullie werk een kunst ‘schat’ voor het leven.
    Georgette Döderlein de Win

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *