Nog een stratenmaker-wie volgt?

Stratenmaker in dolomiet, tweede versie

Vandaag is het 25-jarig jubileum van het wegenbouwbedrijf Gebr. Kloens B.V. uit Dordrecht. Hun jubileum is een van de redenen voor de stilte op mijn blog: ik heb voor hen een beeldje van een stratenmaker gehouwen uit dolomiet, weer grotendeels in taille directe. Maar omdat de broers het nog niet mochten weten moest ik me tot vandaag stil houden. Deze versie heeft werkschoenen gekregen, is wat zwaarder gebouwd en heeft iets meer details. Ik ben heel blij hoe de sfeer van het beeldje heeft uitgepakt, het is iets waar ik zelf met plezier naar kijk, en met al die details doet het me een beetje denken aan die schilderijtjes van de Oost-Europese primitieve schilders: niet alles hoeft helemaal perfect te kloppen, maar je blijft er wel naar terugkijken.

Stratenmaker in dolomiet, tweede versieOp de dag dat ik deze foto’s nam regende het nogal, maar het gaf wel aardige contrasten dus ik laat het maar zo.

De opdrachtgevers weten nog niet hoe het uiteindelijk geplaatst gaat worden, en ook niet waar. Hoogstwaarschijnlijk wordt er vóór het bedrijfspand een sokkel gemetseld van straatklinkers, waarop de RVS tekstplaat komt met de vermelding van het jubileum. Het logo en de jaartallen heb ik in de voetplaat van het beeld gehakt, waarmee meteen duidelijk wordt waarvoor het beeld bedoeld is. Het beeld is 85 cm hoog, x 42 x 65 cm, en gehouwen in Anröchter Grünstein (dolomiet).

→Lees verder over het eerste beeld van de stratenmaker…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

2 reacties op “Nog een stratenmaker-wie volgt?

  1. zeP schreef:

    Mooi beeldje geworden, de druppel aan zn neus doet het ook goed 🙂

    grtz

  2. Inge schreef:

    Prachtig werkstuk ik zou heel graag willen weten wat zoiets zou moeten kosten kijk ook rond voor ook een stratenmaker voor op het graf van onze zwager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *