‘Nieuw Begin’, dolomiet

Beeld 'Nieuw Begin', dolomietJe zou het aan de berichten op dit blog niet zeggen, maar ik ben erg druk geweest de afgelopen tijd. In voorbereiding op de expositie bij Kunst en Kastelen heb ik allerlei werkzaamheden gehad, en nog een paar nieuwe beelden gemaakt in steen. Hier is de eerste: een beeld in Anröchter Grünstein, oftwel dolomiet. Het is ongeveer 50 cm hoog en breed. De achterste krul is helemaal vrijstaand gehakt. Dit beeld is eigenlijk een broertje van mijn grote beeld ‘Varens’, dat ik eerder ook in dolomiet gemaakt heb.

Het beeld is nu nog vrij donker. Maar deze steen, die overigens niet uit de Italiaanse bergen komt maar gewoon uit Duitsland, heeft een bijzondere eigenschap: als het een tijdje buiten staat wordt het vanzelf langzamerhand lichtgroen, wat ik zelf erg mooi vind. Dus na verloop van tijd wordt het alleen maar fraaier!

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *