Na vier dagen ruimen: figuurzagen

←Naar het eerste bericht over dit project

Een beeld als dit wat ik nu onderhanden heb, betekent veel zaagwerk. Ik begin het liefst met een contourmal, die ik op de steen overzet, en “figuurzaag” dan de contour van het beeld uit. Als ik dat voor twee zijden heb gedaan, volgen de twee andere kanten. Het is vrij simpel werk, maar het betekent voorlopig nog een hele berg puin, veel slib, en veel harde klappen met de moker. In dit stadium is het werk nog allemaal erg ruw, zoals op de foto’s wel te zien valt.

contour varens1 contour varens2

→Naar het volgende bericht over dit project

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *