Luchtboogbeeld: Geit knabbelt aan hogel

Luchtboogbeeld Geit knabbelt aan hogel voltooid2

 oud Luchtboogbeeld Geit knabbelt aan hogel

oude beeld van tuf

voorhakken Luchtboogbeeld Geit knabbelt aan hogel

voorgezaagde nieuwe geit

 

Een geit eet echt ALLES

halverwege Luchtboogbeeld Geit knabbelt aan hogel

We zijn, zoal ik eerder deze week al uitlegde, verder gegaan met de luchtboogbeelden van boog 17, 18, 19, 20 en 23. Bovenaan boog 17/18, boog 19 en boog 20 komen vervangende luchtboogbeelden, maar daaronder niet, want daar zitten al bestaande stenen ornamenten, de zogeheten kanthogels.

Steenhouwwerk

Deze eindstukken hebben elk naast het onderste profiel ook een vlakke achterplaat en bovenaan ook een afwaterende lijst. Maar met het plaatsen is gebleken dat alle nieuwe stukken niet helemaal lekker passen in het oude werk. Om de aannemer hierbij wat meer speelruimte te geven heb ik het bovenste profiel van deze geit alleen maar met stift aangegeven en een blokje laten zitten dat eigenlijk te groot is. Ook zit er bovenop nog een extra plak steen voor stelruimte. Zo kan de steller het blok makkelijker plaatsen en heeft hij nog wat marge. Het gevolg is wel dat ik er nog een keer heen moet om ter plekke dit deel aan te passen.

 

Luchtboogbeeld Geit knabbelt aan hogel voltooid1Luchtboogbeeld Geit knabbelt aan hogel voltooid3

naar het volgende bericht over luchtboogbeelden→

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Volg me op Instagram↑
en op Twitter↑
en op YouTube↑

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *