Jezus weer terug op zijn plek

installeren beeld JezusMet een stel nieuwe handen en op een nieuwe sokkel van dezelfde Franse kalksteen staat het Heilig Hartbeeld er weer prachtig bij. Hij is afgelopen vrijdag geplaatst op een mooie plek in het schoolgebouw waar hij voorheen in de kelder stond: College Hageveld in Heemstede.

plaatsing beeld Jezus HageveldHet beeld moest in een vrij lege ruimte geplaatst worden, waar vroeger het altaar was van de schoolkapel, toen het nog een kleinseminarie was. Dat was nog een lastig klusje, want er moest een trap overwonnen worden van ongeveer 1 meter 60 hoog. Om het nog een beetje lastiger te maken hing er ook nog een bruggetje boven waardoor er niet al te veel hijshoogte overbleef.

Met een partij pallets hebben we de trap opgevuld, en met een motorbloktakel konden we het beeld daarop takelen. Ook eenmaal boven konden we deze takel goed gebruiken, om het beeld op de nieuwe sokkel te hijsen. De handen waren toen nog niet geplaatst, dat kwam pas toen het beeld met een stevig rvs draadeind in de rug en in de voetplaat was verankerd aan de muur en de sokkel. Zoals ik al eerder schreef, had ik eerst handen van dezelfde kalksteen gehouwen, maar door een ongevalletje braken beide middelvingers af. Eigenlijk maar goed ook, zo kwam ik er achter dat dit niet sterk genoeg was. Nu zijn de handen opgebouwd met speciale restauratiemortel rond een stevig roestvrijstalen frame. Zo moet het beeld er weer een eeuw tegen kunnen.

Het beeld van Jezus weer op een goede plek op zijn sokkel.

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *