Manchmal sitzt er, manchmal ist es gegen

-auf den ersten Bericht des Projektes ↑

exakte gepaart

heilende Hände Bild Hageveld

gebrochenes linkes Original

Nicht immer geht alles wie geplant. Ich war energisch ging mit zur Arbeit Herz-Jesu-Statue, die ich in Heemstede abgeholt hatte. die neuen Hände machen verlief reibungslos und genau wie erwartet. Ich hatte neue Stücke aus demselben Kalkstein, so dass alle nach den Regeln der Kunst werden können gestellt. ich dachte,. Ik had deze handen zo gemaakt dat de nieuwe kalksteen exact in de gaten van de mouwen past. Toen de handen echter klaar waren tikte ik er per ongeluk tegen, waardoor, alsof het de bedoeling was, beide middelvingers afbraken.

High Five

verwijderen van de oude hand

kapotte hand verwijderd

nieuwe kalkstenen handen (al op kleur gemaakt) beschadigd

nieuwe kalkstenen handen (al op kleur gemaakt) met gebroken vingers

Ik had al eerder mijn bedenkingen bij de sterkte van de nieuwe handen gehad. Het beeld komt straks vlak bij de aula in de school te staan, en je hoeft maar één leerling te hebben die een high-five met Jezus wil doen en de handen zijn alweer stuk. Nu was het in een keer duidelijk dat dit niet sterk genoeg is. Dan maar iets minder volgens de restauratie-eisen. Liever handen die sterk genoeg zijn en niet van exact hetzelfde materiaal, dan volgens de regels van de kunst gemaakt en binnen een week alweer kapot.

RVS frame

rvs frame voor nieuwe handen

rvs frame voor nieuwe handen

het hijsen van het beeld op de nieuwe sokkel, nog zonder handen

het hijsen van het beeld op de nieuwe sokkel

Daarombeeld op de nieuwe sokkel, nog zonder handen heb ik nu eerst van roestvrijstalen draadeinden een frame gelast voor de nieuwe handen, en deze met mortel helemaal opnieuw opgebouwd. Deze restauratiemortel is gemaakt voor deze steensoort, maar wel sterker en zeker in combinatie met het stevige rvs frame erin.

Pas als het beeld veilig op zijn plek staat, zal ik de nieuwe handen er stevig in verlijmen en met dezelfde mortel afvoegen.

Ook heb ik van dezelfde kalksteen een nieuwe sokkel voor het beeld gemaakt. Na de plaatsing het laatste bericht over deze restauratie.

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Lassen Sie eine Antwort

Die E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.