Een feestje voor tien gevelstenen

naar het eerste bericht over deze gevelsteen↑

Koen van Velzen bij de onthulling van de gevelsteen van de Blauwe Tramstraat. Tien gevelstenen naar ontwerpen van striptekenaarsBlauw, blauw, hemelsblauw

Het was een geheel blauw feestje, vorige week donderdag in de Blauwe Tramstraat in de nieuwe Remisewijk in Haarlem. Ik was er, opgedoft in mijn beste stemmige blauw, heen getogen met mijn goede collega Serge van Druten die ook twee van de tien stenen had gehouwen. Er was een piepklein maar heel goed orkestje, blauwe versiering en blauwe drank en ballonnen. Het was heel jammer dat Toon van Driel, die de gevelsteen van de Blauwe Tramstraat had ontworpen, verhinderd was door ziekte. Ik had hem graag gesproken.

Tien gevelstenen en maar een onthuld…. de mijne!

Negen striptekenaars ontwierpen tien gevelstenen, die vervolgens door zes steenhouwers/beeldhouwers en een aantal schilders in 3D tot leven werden gebracht. Daar moest natuurlijk een onthulling van komen!

De tekenaars: Theo van den Boogaard, Gerrie Hondius, Hans Klaver, Joost Swarte, Roel Smit, Matt Baaij, Paul Kosters, Toon van Driel en Alex van Koten.

De steen/beeldhouwers: Tobias Snoep, Toon Rijkers, Harold Lans, Koos Boomstra, Serge van Druten en Koen van Velzen.

De meeste beeldhouwers hebben hun eigen steen gepolychromeerd. Maar niet te vergeten zijn de schilders Tsjerk Holtrop voor de steen van Koos Boomstra, en Rómulo Döderlein de Win voor de mijne.

Er verscheen ook een beschrijvend artikel in de krant, met fotootjes van alle tien stenen. Een uniek project, dat een heel stuk levendigheid zal toevoegen aan deze nieuwe wijk midden in Haarlem.

Als je het helemaal wilt lezen, dan opent de foto met één klik in een nieuw tabblad.tien gevelstenen naar ontwerpen van striptekenaars

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *