Familiewapen Duitgenius in steen-2

←naar het eerste bericht over dit project

Het familiewapen begint zich al een beetje af te tekenen.

Het begon al donker te worden toen ik besloot nog een plaatje te schieten van de vorderingen. Mijn lamp staat rechts achter me op de grond, dus het licht op deze foto lijkt nu van rechtsonder te komen.
Ik ben aan de vormgeving van het dekkleed aan de rechterzijde (heraldisch links) begonnen. Het is nu ongeveer wel voorgehakt, maar het moet straks nog helemaal strak afgewerkt en open gehakt worden. Ik heb een paar gaatjes geboord waar het nog open moet worden

Anders dan bij het voorbeeld zullen de golvingen van het dekkleed elkaar wel op een paar plaatsen raken of overlappen; anders wordt het veel te kwetsbaar in steen. Het schild komt nog een kleine centimeter dieper, zodat de klaverbladen en de roos erop liggen. Dat is nu al een beetje te zien aan de rechterkant.

→Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *