Luchtbogen Eusebiuskerk: Nog een ark met een Noach

Noach in de ark, luchtboogbeeld voor de Eusebiuskerk in Arnhem. Kopie in Muschelkalksteen naar tufstenen origineel

Roeibootje

In de reeks luchtboogbeelden van de Eusebiuskerk in Arnhem heb ik de bovenste van luchtboog 6 onderhanden gehad. Deze serie is indertijd ontworpen door Theo van Reijn, die zijn beeldjes rond het thema van Noachs ark ontwierp. De bovenste van elke luchtboog was steeds de ark. In dit beeldje (ze zijn ongeveer 90 cm hoog) zie je Noach geknield bidden dat die regen nou eindelijk eens op mag houden. Of misschien bidt hij wel uit dankbaarheid dat het eindelijk droog is. Het is jammer dat ik geen informatie heb over de gedachten achter de beeldjes. Hij zit er nogal groot bij, in een piepklein roeibootje, maar gelukkig houdt de duif achter zijn hoofd hem gezelschap. Die duif had iets in zijn bek, maar het was niet duidelijk wat het was. Het leek nog het meest op een dooie muis, maar ik heb er maar een olijftak van gemaakt, zoals het verhaal vermeldt.

Overnaads

Ik heb weer de boot overnaadse planken gegeven zoals bij de twee vorige arken, en alles wat verscherpt gehakt, waardoor het nu wat duidelijker moet zijn. Plus dan dat ik er nog een vissie extra bij heb laten zwemmen tussen de golven links. Omdat alle vingertoppen waren afgebroken heb ik de handen wat langer gemaakt.

Noach in de ark, luchtboogbeeld voor de Eusebiuskerk in Arnhem. Tufstenen origineel

De originele tufstenen ark

Noach in de ark, luchtboogbeeld voor de Eusebiuskerk in Arnhem. Kopie in Muschelkalksteen naar tufstenen origineel

de kopie van de ark, muschelkalksteen

naar het volgende luchtboogbeeld→

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *