Een stratenmaker van steen

stratenmaker hamerIk ben begonnen aan de volgende opdracht, een stenen beeldje van (en voor) een stratenmaker. Het is een drukke tijd geweest, met het hakken aan het granieten grafmonument waar ik eerder over berichtte, het laatste werk aan de zwart granieten panipitha en een reeks kruisbloemen en steenhouwwerk in kalksteen.

grove schets in plasticine voor een stenen beeld van een stratenmaker

Als eerste heb ik in plasticine een schetsmodelletje geboetseerd voor de stratenmaker. Na goedkeuring heb ik dat met passers en een vergrotingspasser uitvergroot in 1:3, in groen pirschuim. Het is een vrij grof zaagmodel, dat ik ga gebruiken om snel de grote lijn voor te zagen. Omdat het pirschuim erg zacht is, heb ik het met een laag polyester bedekt om het een harde toplaag te geven. De komende dagen ga ik beginnen met voorzagen en uithakken. Ik heb eerder al een blok dolomiet gekloofd waar ik het uit zal gaan hakken. zaagmodel voor stenen beeld van stratenmaker in pirschuimIk was eerst van plan het beeld in taille directe te gaan hakken, maar dit is sneller en veel makkelijker. Toch blijft er nog veel werk in taille directe over, want dit model is niet precies uitgewerkt en nog iets te zwaar, zodat ik nog veel speelruimte heb bij het hakken. Dat houdt het interessant!

→Lees verder…

Bonus: bijpassend muziekje:

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *