Een promostuk: helm en schild

helm en schild in dolomiet, voorbeeldje

Zoals ik al een paar keer eerder heb opgemerkt vallen familiewapens onder mijn favoriete projecten en in dat kader bezoek ik aanstaande zaterdag de Heraldische Dag in Kasteel Groeneveld in Baarn, waar ik ook op de ‘markt’ zal staan. Helaas kan ik daar niet zoveel van mijn werk laten zien, want alles dat af is gaat meteen naar de klant. En nu zeggen de Chinezen dan wel, geciteerd op zijn Amerikaans in dit geval, ‘A Picture Paints A Thousand Words’, maar een foto is niet hetzelfde als een live stukje beeldhouwwerk dat je kunt aanraken. Vandaar dat ik vandaag ten voorbeeld een klein stuk Dolomiet heb gepakt, waar ik een helm en schild op gehakt heb. Dit moet een indruk geven hoe mijn werk er uit kan gaan zien als je een wapensteen of een dergelijk reliëf, of beeldhouwwerk (waarom niet een vrijstaand wapenBEELD in rondom 3D??) overweegt te bestellen. Een praatplaatje dus.

wapensteen helm en schild proefstuk

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Eén reactie op “Een promostuk: helm en schild

  1. Alida en Jan schreef:

    Helemaal goed Koen!

    Hard gewerkt om het in een dag te hakken.
    Succes zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *