Een marmeren beeld van Shirdi Sai Baba

Het is al weer een lange tijd geleden dat ik een bericht op dit weblog plaatste. Maar dat is niet omdat ik heb stilgezeten; ik heb diverse beelden gehouwen voor derden, en omdat het niet mijn eigen werk is kan ik daar niets over schrijven.

Ook ben ik begonnen met een gipsmodel voor een beeldje van Pan, waarover later meer. En tenslotte heb ik nog een lingam gehouwen voor een klant in Rotterdam.

Op dit moment ben ik bezig met een beeld van Shirdi Sai Baba uit wit Carrara-marmer, voor in een tempel. Het is 1 meter hoog. Het is nog lang niet af; het hele gezicht, de plooien, nagels en diverse andere details moeten nog worden uitgewerkt, maar de grote lijn staat er nu op. De komende tijd volgt er meer over het detailleren.

marmeren beeld van Shirdi Sai Baba, halverwege

Shirdibeeld halverwege, detail

→Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

3 reacties op “Een marmeren beeld van Shirdi Sai Baba

 1. Meindert de Vries schreef:

  Prachtig beeld gaat dit worden. Hoeveel uur gaat hier wel niet in zitten? 1000 uur? Zelf beeldhouw ik (amateur/hobby) ook met wit marmer. Twee beelden gemaakt en heel goed gelukt. Per beeld was het ca 300 uur werk. Ik heb nu 2 stukken van zwart marmer klaar staan van ca.100 kg. Het lijkt echter dat dit marmer aanzienlijk harder is als het witte Carrera marmer. Heb jij daar ervaring in. Ik ben eigenlijk bang voor mijn frezen.
  Hoor graag van je.

  • Koen van Velzen schreef:

   Nou, twintig volle weken is wel heel lang… Belgisch zwart marmer is inderdaad glasachtig hard. Je hebt een hele goede techniek nodig om het te bewerken, omdat het zo splintert. Maar omdat het strikt genomen een kalksteen is, denk ik dat je het zonder gevaar kunt frezen met een Widia (wolfraamcarbide) frees https://www.bickwebshop.eu/c-884082/6mm-as-frezen/. Kun je ook voor hardsteen, andere marmers en brons gebruiken. Het gaat namelijk om de vervuiling in de steen. Als er iets van silicium (zand) of kiezel in zit, dan is je frees zo weg. Of je moet een diamantfrees nemen.

 2. sila schreef:

  Het is echt een prachtig beeld. Baba heeft je hierbij geholpen. Voor mij is het net als Baba kijkt. Bedankt dat ik heb op de site heb gezien. Mijn complimenten. Het straalt rust uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *