Een heel stuk kleiner

panipitha geschuurd1

←naar het eerste bericht over dit project

Ik was lekker op weg met het hakken van de panipitha, toen er zich een plotselinge koerswijziging voordeed. Het bleek dat het ontwerp toch iets te groot werd, zodat ik ik de panipitha een stuk kleiner mocht maken: er moest rondom zo’n 5 cm af. Aan zes zijden. Gelukkig zat dat er allemaal nog makkelijk in, en het begint er al weer een beetje op te lijken.

De volgende stappen zijn de lotusbladeren, die op het ojief-profiel gehakt moeten worden. Omdat de panipitha daarvoor nog een paar keer op zijn kop gezet moet worden, doe ik het profiel bovenin, waar de lingam straks komt, pas aan het eind.

Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *