Een Eekhoorn met lange poten (luchtboogbeeld)

beeldhouwerij van Velzen rond Kerst 2017

De beeldhouwerij rond de Kerstdagen

Het eerste dat ik aanpak is vaak het geprofileerde steenhouwwerk onderaan

oud tufstenen luchtboogbeeld Eekhoorn

oude Eekhoorn, tufsteen

Het laatste luchtboogbeeldje van luchtboog 5 van de Eusebiuskerk in Arnhem was deze Eekhoorn. Ik heb de afgelopen weken alle resterende blokken steen van luchtboog 5 en 4 voorgezaagd, dus kan ik nu vlot de beelden gaan hakken. Dit beeldje had weinig opmerkelijks, maar wel een mooie grof gehakte staart, een stuk boomstam waar hij op leunde en hele lange achterpoten.

Nieuwe Eekhoorn, muschelkalk

Nieuw, muschelkalk

Dat stuk boomstam heeft de beeldhouwer laten zitten omdat een losse eekhoorn meteen zou afbreken bij de pootjes. In deze stand tenminste; ik heb al eens laten zien dat het ook anders valt op te lossen.
De lange achterpoten snap ik niet helemaal, maar dat is waarschijnlijk de dichterlijke vrijheid van de oorspronkelijke vormgever.

Ik heb zo goed mogelijk de vormgeving en afwerking van het originele luchtboogbeeldje nagemaakt, maar met een andere steensoort en werkwijze is het effect toch altijd een beetje anders. Toch is de sfeer van het oude beeldje behoorlijk bewaard gebleven.

→Lees hier een bericht over Twee Eekhoorns in rode zandsteen→

naar het volgende luchtboogbeeld→

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *