Een blok zwart graniet voor een panipitha

black panipeetham lingam granite precarving←naar het eerste bericht over dit project

Na erg lang wachten is dan eindelijk mijn blok graniet voor de nieuwe panipitha gearriveerd. Premium black, dus dat moet wel donker genoeg worden. Het is 70 x 50 x 46 cm groot, een stuk van ruim 500 kilo. Vanmiddag ben ik begonnen eerst het overtollig materiaal rond de tuit weg te zagen, zodat er een een vierkant stuk van 50 x 50 x 46 overbleef met een tuit. Ik had een sandwichblad voor een haakse slijper gevonden op internet, wat betekent dat het enorm geluidsarm was. Maar het beste was dat hij lekker vlot door de steen ging!

precarving black granite panipeetham lingamIk heb kop- en aanzichtmallen gemaakt, op basis van het pirschuimmodel en het computerontwerp. Deze heb ik op de steen afgetekend, en morgen kan ik dan een begin maken met het rondom uitzagen van het ojiefprofiel.

Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *