Diverse klussen

Radiostilte?

bronzen beeld van Inka Klinckhard demonteren (diverse klussen)

een beeldje van beeldhouwster Inka Klinckhard demonteren

Het was een tijdlang erg rustig op mijn blog, maar ik ben evengoed toch aardig aan de slag geweest met diverse klussen. Na de plaatsing van de twee Herculesbeelden in Barneveld heb ik nog een beeldje daar vlakbij gedemonteerd en herplaatst, in Museum Nairac. Dit museum heeft een interessante archeologische verzameling en streekgerelateerde historische voorwerpen in de collectie. Vandaar dat het tweede beeld dat ik moest plaatsen daar goed op zijn plaats was: het was een afgietsel van het originele gipsontwerp voor het beeld van Jan van Schaffelaar, door Bart van Hove. Het uiteindelijke uit kalksteen gehouwen beeld uit 1903 staat tegenover het museum, vlak voor de kerk van Barneveld.

diverse klussen: Plaatsing Jan van Schaffelaar bij Museum Nairac

Het beeldje van Klinckhard op een nieuwe sokkel, naast het beeld van Jan van Schaffelaar

Afdak

diverse klussen: afdak bouwen met Joram

Joram hielp bij het opbouwen

diverse klussen: Jos komt kijken naar de vorderingen

Ook Jos van de zorgboerderij kwam kijken naar de vorderingen

Ook ben ik nog druk bezig geweest met het installeren van mijn afdak, met polycarbonaat lichtplaten als dak. Mijn zoon Joram heeft me daar af en toe mee geholpen. Er komt binnenkort nog een hijsbalk en elektrische takel onder, en steigerdoek langs de zijden tegen teveel wind. Ik vond het eerst wel spannend om de spanten overeind te zetten, omdat ik ruim een jaar geleden een van deze spanten op mijn arm kreeg. Ik liep toen een diepe snijwond op die me drie weken uit de roulatie hield. Maar alles ging soepel deze keer. Het afdak biedt straks een ruime werkplek met vier meter hijshoogte, dat moet genoeg zijn. Ik heb het overgenomen van mijn oude baas Ton Mooy, dus ik ken het ding goed: ik heb er namelijk zo’n veertien jaar onder gewerkt.

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *