Monk verzweifelt buchen (Schwibbogen Bild)

Monk verzweifelt buchen, Kopieren von Bildern

Kopieren Monk

vom Wetter angegriffen

Die folgende Luft Bogen Bild in der Reihenfolge der Eusebius Kirche war ein Mann in Mönch, ein Buch zu lesen und schnappt sich verzweifelt den Kopf. Die alte Tuffstein Bild war ziemlich stark verwitterte Oberfläche, aber der Stein darunter war immer noch ziemlich gut. Es ist jedoch keine Gewähr zu geben, die dit over 20 jaar nog het geval is en dat er voor die tijd geen onderdelen naar beneden komen. Dat is de reden dat al deze beeldjes vervangen worden. Ze zitten allemaal op de luchtbogen van de kerk, waarbij de meeste naar boven kijken, en staan onder sterke invloed van alle weersomstandigheden.

Monk verzweifelt buchen, oud verweerd tufstenen beeld

oud tufstenen beeld

Monk verzweifelt buchen, voorgezaagd beeld

Monnik is voorgezaagd

Wat doet een monnik op de Ark van Noach?

Ik vroeg me af wat een monnik tussen alle dierfiguren te zoeken had, want naar alle waarschijnlijkheid bestonden monniken nog niet in de tijd van Noach. Speculerend denk ik dat er twee redenen zijn om deze figuur ook in de reeks op te nemen: òf hij verbeeldt de priesters van die tijd die in de profetiën de ramp zagen aankomen maar geen uitweg zagen, of hij staat voor al die mensen, voornamelijk priesters en monniken, die de afgelopen eeuwen de Bijbel lazen en piekerden over de reden van deze ramp, de aard van de mens en de reden dat God ingreep.

Finish

Steinskulpturen für mit Säge im Schnee Sägen

für den Schnee zur Verfügung gestellt

Zoals je in een vorig bericht kunt lezen had ik alle beeldjes van luchtboog 4 in de kou staan voorzagen, dus ik kon vlot met de volgende aan de slag. Dit beeldje is vanwege de vorm meer werk dan bijvoorbeeld een Alk, ein pM Hagen oder ein Elefant, maar de details maken het wel een leuk onderwerp om te hakken. Ik heb de pij afgewerkt met een tandijzerslag, en de handen, voeten en het hoofd met een platte beitel. Ik heb zoveel mogelijk details geprobeerd te achterhalen en exact te kopiëren, behalve dan dat ik lijntjes voor bladzijden in het boek heb toegevoegd en iets van nagels op vingers en tenen heb gehakt. Door de lichtere steen is nu veel duidelijker wat het voorstelt.

Monk verzweifelt buchen, nieuw kalkstenen beeld

de kopie in nieuwe Muschelkalksteen

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Lassen Sie eine Antwort

Die E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.