Zwei Eichhörnchen in rotem Sandstein

Grove kleischets in Plastiline: zwei Eichhörnchen

grove kleine kleischets in plastiline

Een goede kennis van mij is onlangs overleden na een strijd van 13 jaar. Een van de laatste dingen die hij deed was in het geheim geld bijeen sparen, om zijn vrouw voor haar verjaardag nog een beeldje te kunnen geven.

Contours Fersen zwei Eichhörnchen in rotem Sandstein

contouren hakken, vergroting 150%

Heels für zwei Eichhörnchen in rotem Sandstein

grof voorhakken

Zij hadden een bijzondere affiniteit met eekhoorns, die in hun tuin regelmatig de aandacht vroegen.

Dus aan mij de vraag om een zittende en een alerte eekhoorn te maken in steen. De steen moest liefst een kleur hebben die bij eekhoorns past, zoals bruinig of roodachtig.

Detaillierung zwei Eichhörnchen in rotem Sandstein

detailleren begonnen

Dat bleek nog lastig, want het moest ook buiten kunnen staan. Heel veel gekleurde steensoorten zijn niet weervast genoeg, bruine kalksteen kon ik niet vinden en graniet was hiervoor veel te hard en niet goed te detailleren.

Totdat ik opeens aan rode zandsteen dacht. Ik gebruik deze steen eigenlijk nooit. Het is de originele Bentheimer zandsteen, en die is een stuk taaier (zeg maar harder) te bewerken dan de witgelige uit Gildehaus. Hij is ook gelaagder, en al met al vind ik het een lastige steen. Maar de kleur past goed bij het onderwerp.

Ik heb een kleine kleischets gemaakt in plastiline, hiervan een contourmal getrokken en uitvergroot naar 150%. Toen ik deze had overgezet op de steen heb ik eerst de contouren uitgehakt en toen met een vergrotingspasser en op het oog de eekhoorns uitgehakt.

Zwei Eichhörnchen in rotem Sandstein

bijna voltooid

Zwei Eichhörnchen in rotem Sandstein

bijna voltooid

voltooid

voltooid

Eichhörnchen sind etwas fleckig aufgrund von Unterschieden in Feuchtigkeits

de eekhoorns zijn nog wat vlekkerig door verschil in vocht

Ik heb de eekhoorns en vooral de staarten wat gestileerd, zodat er wat meer lijn in kwam dan bij alleen ronde staarten.

Het geschenk kwam als een grote verrassing; twee maanden na zijn overlijden had zij dit absoluut niet verwacht. Voor mij was het hierdoor ook een bijzondere en eervolle opdracht.

Beeldhouwerijblog.nl ist der Blog von Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Lassen Sie eine Antwort

Die E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.