jährlich 2016

Wenn es ein gutes Jahr ist mit Plastik gefüllt, es war dann 2016 gut. Es ist fast zu viel sogar in einem jährlichen Summe zu. Es begann im Januar, mit Restaurierungsarbeiten an zwei kleinen Sandsteinfiguren, die in Scheiben geschnitten Schichten. Zeit für eine jährliche 2016.

Putti aus Nord-Holland

zwei gebrochene Putten von Bentheimer Sandstein

Putto mit Mais. Ein Teil des Sandstein zwei PuttenIm Januar reparierte ich zwei gebrochene Putti. lesen Sie Teil 1 über Inventar en deel twee over het repareren van de twee jongetjes. Voor één knaapje moest ik een nieuw zandstenen beentje maken.

Artemis

Diana von Gabii beschädigt

Maar er was meer herstelwerk, allereerst aan het terracotta beeld van Diana of Artemis dat de twee putti vergezelde. Zij miste een arm, en die heb ik gerestaureerd met een gelast roestvrijstalen frame en restauratiemortel.

Mozes en Aaron, Veghel

Bildhauer Koen van Velzen sah Moses Bild von Lambertus in Veghel losen Betonkettensäge

loszagen met de kettingzaag

Dan waren er nog de twee zandstenen beelden van Mozes en Aaron uit Veghel, die ik eerst van de kerk moest loszagen (1), dan herstellen en opsturen naar Duitsland voor het impregneren (2), en tenslotte weer moest terugplaatsen op de kerk (3).

Luchtboogbeelden uit Arnhem

Voor de Eusebiuskerk in Arnhem mocht ik beginnen aan de eerste acht luchtboogbeelden, nämlich ein Wijze Maagd en zeven bazuinengelen, die ik eerst moest herstellen en voorzagen (1), voordat ik 14 oude en nieuwe Engel auf Reisen(2) kon sturen naar Arnhem.

Leeuwen voor Deventer

Voor Deventer hakte ik twee leeuwen en een leeuwenkop in Bentheimer Sandstein. Een daarvan was een gespiegelde kopie van een oud beeldje, en de andere was een nieuw ontwerp.

Cuneratoren in Rhenen

Dan was er nog ornamentwerk voor de Cuneratoren in Rhenen: hogels en wimbergen in Muschelkalksteen. Lees hier artikel 1 over het begin en artikel 2 over het afronden van het werk.

Familiewapens in zandsteen en hardsteen

Familie Waffe in Stein abgeschlossen, Familie Waffe in der belgischen Blaustein, arduin, kleine GranitIn juni hakte ik een hardstenen familiewapen in Belgisch hardsteen en schreef er twee blogberichten over. In deel 1 vind je uitleg over het voorhakken en in deel 2 Über de afronding ervan.

Annual Review 2016. Zandstenen wapenschild met distels en ringen

En in december maakte ik een zandstenen wapenschild, en plaatste een artikel met een video over het maken ervan.

Een sokkel voor Barneveld

Het wegtakelen van de sokkel van hercules bij kasteel De Schaffelaar in Barneveld. jährlich 2016Het recente bronzen beeld van Hercules kreeg een nieuwe hardstenen sokkel. Ik had nog een hele klus aan het het loszagen en wegtakelen van de oude sokkel. Het kopiëren en plaatsen van de nieuwe sokkel vond plaats in maart 2017.

Monument in Amersfoort

jährlich 2016: Het installeren van muurafdekkers aan de Appelweg in Amersfoort, bij een oorlogsmonumentIk reinigde een oorlogsmonument in Amersfoort en maakte nieuwe zandsteen afdekkers voor de muur van het fusillademonument aan de Appelweg: zie deel 1 over het werk und de plaatsing en deel 2 over het resultaat.

Overig beeldhouwwerk

Dan waren er nog wat kleinere opdrachten tussendoor, wie paduka’s in zwart graniet, een marmeren Jacobsschelp en een marmeren kubistisch beeld voor een andere beeldhouwer.

carving padukas in black granite

Majestät in zwart graniet

Een marmeren beeldje voor een andere beeldhouwer

eigene Arbeit

Ter voorbereiding voor mijn eerste expositie ooit bij Kunst en Kastelen in Gronsveld bij Maastricht heb ik dit jaar hard gewerkt om nog een paar nieuwe beeldhouwwerken te maken. Ik maakte een marmeren beeld, twee gevelstenen in zandsteen en brons en een beeld in dolomiet.

Ziegel Mermaid, direkt schneiden in der Taille.

eigene Arbeit: Zeemeermin afgerond

Dertig tips

Voor de beginnende beeldhouwers stelde ik drie blogberichten met tips samen:

Winnen

En nadat je die drie gelezen had, kon je Het Beeldhouwboek winnen en ik liet ook nog weten wie het gewonnen had.

Apparatuur

Niet alles was rozengeur en maneschijn in 2016. Bij het demonteren van de spanten van een toekomstig afdak viel een van de spanten op mijn arm en sneed door een spier in mijn onderarm. Ik zat een paar weken thuis met een fiks aantal hechtingen en besloot de tijd goed te besteden met een paar nieuwe artikelen op het blog. Een van de meest gelezen berichten op dit blog is mijn daaruit voortgekomen artikel over de Die helle Kammer von 15 März 2016.

Toen ik allang hersteld was vulde ik dit aan met een artikel plus video over hoe je een Punktiergerät gebraucht, daterend van 31 Juli.

 

Diversen

Dach für die Kathedrale St. John in 's-Hertogenbosch in Udelfanger SandsteinTenslotte was er nog een artikel over de Gebaute Penning, die ik kreeg voor mijn werk aan een zandstenen baldakijn

en een artikel over het kweken van korstmossen.

Verder heb ik natuurlijk nog altijd opdrachten die ik niet op mijn blog deel en dus ook niet in dit jaaroverzicht 2016. Allemaal een heel fijn en inspirerend 2017!

-lesen hier het jaaroverzicht 2017↑-

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Folgen Sie mir auf Instagram ↑
und Twitter ↑
und auf YouTube ↑

Lassen Sie eine Antwort

Die E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.