De leeuw: Marcus

kopiëren van een kraagsteen met leeuw (evangelist Marcus) voor de toren van de Eusebiuskerk in Arnhem

punteren/kopiëren, van tufsteen naar Muschelkalk

oude kraagsteen met leeuw; Ettringer tufsteen

De oude kraagsteen met de leeuw in Ettringer Tufsteen

←naar het eerste bericht over dit restauratieproject

Om alle werk op tijd af te krijgen ben ik momenteel zes dagen per week aan het hakken, en omdat ik aan mijn eigen atelier kan werken ben ik niet aan vaste tijden gebonden. Vandaar dat het ook lekker op kan schieten, en zo is de kopie van de kraagsteen met Marcus deze week af gekomen. Waar Lucas een stier toebedeeld kreeg, kreeg Marcus de gevleugelde leeuw.

Net als bij de stier is deze leeuw niet al te veel gewijzigd: veren in de vleugels, iets meer detail in de haren en ogen, en alles wat scherper. Omdat de vier ‘wezens vol ogen’ opkijken naar de troon van God, kijken ze allemaal omhoog, en dat heb ik in de kopie ook zo gehouden. Hierna is de adelaar van Johannes aan de beurt. Hieronder de kopie op een pallet; het opgeruwde stuk wordt verzonken in de muur, en alleen de gescharreerde en de gebeeldhouwde stukken blijven zichtbaar.kraagsteen in Muschelkalk met een leeuw (de evangelist Marcus). Kopie.

→Lees verder…

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *