Beeld overeind

←Naar het eerste bericht over dit project

Vandaag ben ik druk bezig geweest met intern transport. Dat is dikdoenerij voor ‘dingen verplaatsen met een pompwagen en een kraantje’. Iets minder in steen gehouwen dus, en het beeld rechtop getakeld. Het waaide hard, en het was eigenlijk best spannend om in dit weer in mijn eentje dat beeld overeind te zetten, maar het ging allemaal probleemloos. Zoals verwacht, anders was ik er natuurlijk niet aan begonnen. Maar hij staat goed vast; ik heb een anker gelast waarmee ik een schoor aan de stelconplaat kon vastmaken. Geen beweging in te krijgen!

Maar als zo’n beeld rechtop staat, dan is 2 meter 30 best hoog! Het oogt nog wel erg massief nu. Er komen nog een aantal openingen in, maar die bewaar ik allemaal voor het laatst -eerst moet de vormgeving kloppen. Ik zie nu al dingen die ik nog ga veranderen. Het is in ieder geval wel prettig om eromheen te kunnen lopen en de boel op een afstandje te bekijken.

beeld overeind (3) intern transport: hijsen en rijden

beeld overeind (4) intern transport: hijsen en rijden

beeld overeind (5) intern transport: hijsen en rijden

→Naar het volgende bericht over dit project

Beeldhouwerijblog.nl is het blog van Koen van Velzen, beeldhouwer in steen en brons. Zie ook mijn website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Eén reactie op “Beeld overeind

  1. Marga van Doorn schreef:

    Wow! Koen wat een beeld is het al als het rechtop staat, heel mooi! Je ziet al goed hoe het gaat worden,

    hartelijke groeten Marga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *