Quer Blumen und Spitze Blumen, für Eusebius und Dom

kruisbloemen in Muschelkalk voor de EusebiuskerkKruisbloemen voor de Eusebiuskerk

We zijn bezig met de afronding van drie projecten: de eerste helft van de Eusebius Kirche in Arnheim is bijna klaar, de laatste stukken van de St. Janskathedraal zijn voltooid, en ook de laatste hogels voor de Zuiderkapel van de Utrechtse Domkerk staan ingepakt klaar voor verzending. De kruisbloemen hierboven op de foto zijn voor de zuidzijde van de Eusebiuskerk. Het zijn vrij eenvoudige hogels in Franse Massangis-Kalkstein, met een na-oorlogse vormgeving, maar ze zullen goed aftekenen met hun strakke lijnen. Het zijn er maar een paar, en het is zogenaamd ‘inboet’-werk: beschadigde exemplaren van kruisbloemen en hogels worden losgezaagd en op die plek wordt een nieuw exemplaar ingebracht. Dinsdag 19 februari was ik op de steigers bij de kerk om nog een paar van deze hogels ter plekke hakken. Altijd leuk, zo’n steigerbezoek.

Mijn eigen werk was nog niet op de kerk geplaatst, auf het beeld ‘De Nacht na, maar dat zat nog helemaal tussen de steigerplanken in. Stides koppen in Muschelkalk waren echter duidelijk te zien, een lust voor het oog.

Jelle en ik zijn de ochtend aldaar gestart met het opmeten van de volgende 7 Schwibbogen Bilder. Helaas zijn er veel ernstig beschadigd. Ik hoop dat ze niet al te veel werk nodig hebben om als model te dienen voor de kopieën!

Tufstenen kantbloemen voor de Domkerk

oude kantbloemen klaar voor transport- een toegetakeld stel

der letzte kantbloemen voor de Utrechtse Domkerk zijn hier nu ook klaar voor transport. Het was een leuk project: 29 kanthogels in nieuwe tufsteen maken voor de Zuiderkapel, aan de kant van de binnentuin, de Pandhof. Dit hebben we met zijn drieën gedaan, Stide en ik elk ongeveer 6 per man en Serge de rest.

Ik heb met de kettingzaag de oude kantbloemen deels ontdaan van de zware reststukken, zodat ze in opslag genomen kunnen worden. Maar ik moet erbij zeggen dat dit soort oude blokken snel verweert als het eenmaal beneden op pallets ligt. Kennelijk kan het boven op de kerk wel natregenen, maar is het ook heel snel weer droog. Hier op de grond blijven ze veel langer nat en hebben de oude stukken ook van de vorst veel meer te lijden.

Steigerbezoek op Valentijnsdag

We hopen nog meer voor deze kerk te maken, ergens in de toekomst. Zo zijn we er laatst al weer een keer heen geweest om de eerste blokken op hun plek te zien, en hebben we op Valentijnsdag een blik kunnen werpen op een uitgelaten Utrecht in de stralende zon. De terrassen zaten vol vanwege het ongekend warme februarizonnetje, en ook wij zelf keken met een uitgelaten gevoel over Utrecht uit en naar de Domtoren aan de overkant. Laat maar komen die kerk!

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Volg me op Instagram↑
en op Twitter↑

en op YouTube↑

View ‚Nacht’ für Eusebius Turm


Laatste fase van de toren

Het werk aan de toren van de Eusebiuskerk nadert de afronding. Eigenlijk zijn de beelden van De Dag en De Nacht nog de laatste stukken waar met klem op wordt gewacht. Daarom denk ik dat er een diepe zucht van opluchting vanaf de kerktoren kwam toen ik deze week De Nacht had afgerond. De toren, en een deel van de kerk, moet immers uit de steigers zijn als er dit najaar een herdenking wordt gehouden van de Slag om Arnhem, 75 Jahren. Maar dit beeld is niet het enige dat nog moest gebeuren. Zo ben ik aan het hakken geweest voor de Sint-Janskathedraal in Den Bosch, für die Utrechtse Domkerk, nogmaals voor de Sint Jan, in der luchtboogbeelden voor de Eusebiuskerk zelf moeten ook nog op tijd klaar zijn.

Dag en Nacht

Dit hoekbeeld zit op zo’n 15 meter hoogte en is oorspronkelijk gehouwen in tufsteen door Eduard van Kuilenburg. Het maakt deel uit van een paar: er is een man met een haan die zijn handboeien verbreekt en met een dweil zwaait (of moet het een fakkel voorstellen?), en ook deze vrouw met een nest uilen dus. De Dag en De Nacht. Deze wulpse jonge dame zit met de linkerhand in haar haar, op één knie, met in de rechterhand een stok. De bedoeling van de stok is mij niet duidelijk, of het moet een gedoofde kaars zijn. De uilen moeten het nachtleven verbeelden, de haan en de verbroken boeien de dageraad. Ik neem aan dat hij een fakkel dooft en niet van plan is om te gaan dweilen, want hij heeft geen emmer bij zich.

Vorsägen

Het reliëf is het grootste blok dat we in de afgelopen jaren voor deze kerk onderhanden kregen: bijna 1m³. Vanwege de tijdsdruk besloten we weer gebruik te maken van de kopieerzaagmachine, maar het blok was zo groot dat het niet eens kon ronddraaien op de draaischijf van de machine. Ik moest er een aantal hoeken afzagen zodat het wel paste. Het waren wel net die hoeken die uiteindelijk in het metselwerk ingebed worden, dus je zult er niets van zien. Met dit voorzagen bespaar ik me dagenlang meetwerk, zodat ik vrij vlot al heel veel op het oog kan hakken. Ook scheelt het me heel veel grof hakwerk en zagen mit een haakse slijper, zodat ik veel minder van het zware werk hoef te doen. Ik heb bovenin het nieuwe blok twee RVS draadeinden M16 verlijmd waar ik een hijsoog kan opschroeven, zodat het blok makkelijk te verplaatsen was. Ook makkelijk op de steiger straks voor de restauratiemetselaars.

Voetjes

Het blok nieuwe Muschelkalksteen van ruim 1800 kilo werd geleverd door de Steenhouwerij, die ook de profielen erop maakte. Helaas is de steenhouwer ietwat voortvarend geweest, waardoor ik wat steen miste voor de tenen van de dame. Daarbij kwam dat het originele beeld een dame was met een unieke anatomie. Haar knie stond recht vooruit, maar haar voet naar de kijkers thuis gericht. Dus ik heb van de nood een deugd gemaakt en meteen de gelegenheid te baat genomen om de linkervoet een wat logischere stand te geven. De rechtervoet miste ook heel wat steen, maar toch kon ik die er nog heel aardig uit krijgen door hem meer naar achter te leggen en iets vlakker te plaatsen. Als je het origineel er niet naast legt valt het niet meer op. Het was een interessante uitdaging en uiteindelijk erg naar mijn zin gelukt (zie de diashow hieronder voor de plaatjes).

Nest uilskuikens, afwerking

Bij haar rechterschouder hangt een uilenmoeder met haar nest met twee jongen. De uilskuikens zien er aandoenlijk uit, met hun verbaasde blik.

Ik heb het hele beeld met een brede tandbeitel afgewerkt, en daarna het lijf van de jongedame met een grove rasp gladder gemaakt, zodat de beitelsporen nog net zichtbaar zijn voor een levendig effect. Haar haren en ook de veren van de uil heb ik met het tandijzer geaccentueerd.

Beeld De Nacht door Eduard van Kuilenburg- nieuwe kopie in MuschelkalksteenBeeld De Nacht door Eduard van Kuilenburg- nieuwe kopie in Muschelkalksteen

Kip zonder kop

Het beeld van De Dag was er behoorlijk wat slechter aan toe dan De Nacht. De haan en de man misten hun hoofd, en ook de hand met de fakkel ontbrak. Vandaar dat ik eerst een aantal onderdelen moest reconstrueren voordat ik kon gaan voorzagen. Ik boetseerde de hals en kop van de haan met plastiline en ook de hand stond er vrij snel op. Het lastige was de stand van de originele hand, want op de enige foto die ik had stonden de vingers in een bijna onmogelijke houding. Maar de kop was meer een uitdaging. Deze jongeling had namelijk nogal een groot hoofd. Ik had een stuk harde pirschuim op de schouders gelijmd en vandaaruit ben ik gaan zoeken naar de juiste grootte, stand en vorm van het hoofd.
Telkens heb ik geprobeerd met foto’s mijn progressie te vergelijken met het originele plaatje. Uiteindelijk besloot Stide dit beeld te gaan hakken en dus heeft hij er de laatste hand aan gelegd. Zie de galerij hieronder voor een impressie.

Galerij -klik op een miniatuur voor de hele foto-

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Volg me op Instagram↑
en op Twitter↑

en op YouTube↑

Arbeit Zierde der Kathedrale und der Saint John 2

Wimberg

Vielleicht erinnern Sie: ik heb afgelopen jaar een paar keer ornamenten en zelfs steenhouwwerk gemaakt voor de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch.

De blogberichten vind je onder deze koppen: Mauerwerk und Verzierungen für die St.-Johannes-Kathedrale, Endlich mal wieder ein Update! und Arbeit Verzierung der Kathedrale und St. John.

Onlangs kreeg ik weer een nieuwe partij ornamentwerk binnen, waaronder weer een identiek wimbergblok voor dezelfde steunbeerpinakel van de Sint Jan. Het eerste blok heb ik zelf helemaal gehouwen, inclusief steenhouwwerk. Het tweede blok werd voorbewerkt door steenhouwer Mike Slotboom van Slotboom Steenhouwers in Winterswijk en het ornamentwerk werd gedaan door mijn collega Serge. Deze derde keer werd het blok voorbewerkt door drie jonge steenhouwers van Slotboom Steenhouwers, die er allemaal vreselijk hun best op gedaan hebben, en ik maakte weer de ornamenten: die crockets.

pallet met beeldhouwwerk op de beeldhouwerij

Samen met mijn collega’s

beeldhouwerij met veel projectenVoor grotere projecten werk ik samen met mijn collega’s Stide Vos en Serge van Druten. We zijn alle drie opgeleid als restauratiebeeldhouwer bij onze toenmalige werkgever Beeldhouwerij Mooy in Amersfoort. Daar hebben we zo’n 15 jaar samengewerkt, zodat we elkaar heel goed kennen en met elkaar overweg kunnen.

Eigen baas in de beeldhouwerij

We zijn alle drie als zelfstandig restauratiebeeldhouwer verder gegaan, maar houden veel contact omdat het zo’n ontzettend klein wereldje is. Voor deze tak, het houwen van ornamenten en beelden in nieuwe steen voor voornamelijk kerken en kastelen, zijn er nu nog drie restauratiebeeldhouwers fulltime werkzaam. Naar mijn weten. Het is altijd een klein clubje geweest en dat is ook nooit veel groter geweest; er zijn tijden dat al het werk tegelijk lijkt te komen en tijden dat we eigenlijk niet genoeg werk hebben om aan de gang te blijven. Vandaar dat we ook ander werk maken, wie vrij beeldhouwwerk, Reliefs, bronzen beelden, Ziegel, reparaties, grafmonumenten, werk voor andere beeldhouwers en nog veel meer.

Jelle begint aan een luchtboogbeeld

Onlangs is Jelle Steendam bij mij in de beeldhouwerij komen werken om de drukte op te vangen en zijn vakkennis te vergroten. Dus dat maakt vier man in Nederland. Er zijn natuurlijk nog heel veel andere beeldhouwers in steen en ik ken ook wel enkele restauratiebeeldhouwers, maar die kom ik in mijn eigen genre zelden tegen.

Domkerk

overzicht Westgevel Zuiderkapel Domkerk Utrecht

Overal waar de nummers staan moeten de kantbloemen vervangen worden

Nu werken we dus voornamelijk samen met beeldhouw- en ornamentwerk voor de Utrechtse Domkerk en de Eusebiuskerk in Arnhem. Vooral Serge en Stide hebben al veel tufstenen kantbloemen gemaakt voor de Domkerk, maar zelf heb ik tussen alle andere werk door ook een paar bloemen gehouwen in tufsteen. Hiernaast een plaatje met de drie gotische spitsbooggevels, met een driehoekige lijst erboven. Langs die lijst zijn 12 bloemen geplaatst, en met tweeëneenhalve gevel maakt dat samen 30 bloemen. Een valt er af, dus we maken er 29. Dit is in totaal maar een fractie van wat er aan deze prachtige kerk te vinden is.

Galerij -klik op de miniatuur voor de hele foto-

Sneeuw

Het was koud in de beeldhouwerij, maar het is wel beeldschoon en we kunnen ons er op kleden. Zolang we in de pauze maar goed kunnen opwarmen hebben we er geen enkele last van.

 

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Volg me op Instagram↑
en op Twitter↑

en op YouTube↑

jährlich 2018

jährlich 2018

Es schien schön zusammen, um diese Summe beeldhouwjaar in einigen Worten und Bildern zu erhalten. Nicht in chronologischer Reihenfolge, manchmal, weil meine Arbeit von einer Sache zur anderen springt, weil plötzlich eilige Aufträge kommen zwischendurch. Aber als Spaß, Ich liebe ein wenig unberechenbar! Wenn es aber nicht zu viel Druck platziert werden.

Abgerundet Schwibbogen 4, 5, 6 und 7

Galerie -Klick auf ein Foto, um es zu vergrössen-

Im vergangenen Jahr habe ich eine lange Zeit, Schwibbogen Bilder auf der Nordseite der Eusebiuskirche. Anfang Januar ein Schweineohr nach wurde geschunden; Ich hatte nur ein Mönch, ein Bier, ein Noah Roeper, ein Affe und Arche mit Tieren in den kommenden Tagen. Es war die letzte Serie vier fliegende Strebepfeiler rund um die Arche Thema Noah.

Katastrophen und Reparaturen

Unter starkem Schneefall und Sturm Arbeit ging wie gewohnt. Ich habe wegen einer schweren Frostperiode und nur fortgesetzt Sägen. Ein Teil der Scheune war es weniger Sinn, und kollabiert unter dem Gewicht einer dicken Schicht aus nassem Schnee. Ein paar Wochen später entkam ich eine Katastrophe, blies dann ein Stück von Asbest in einem reißenden Sturm auf dem Dach und landete neben meinem fertigen Bild buttress fliegen.

Ein Teil meiner Reparatur besteht aus beschädigten Bilder flicken. So hatte ich ein Faun traf Panfluit und ein Bild der Thomas van Aquino Fortschritte.

Verletzungen und Erholung

Etwas, das ich nicht in diesem Blog berichten, dass ich eine schöne Zeit aus dem Rennen bin Anfang dieses Jahr durch Verletzungen gewesen. Ich höre Sie denken, wäre es meine Aufgabe sein,. Ich habe ein schönes Produkt haben und es ist sehr körperliche Arbeit. Und manchmal gibt es recht voll auf. Aber es war nicht alles. Zuerst war es ein Zufall, als ich meinen Daumen öffnen tief ein Partyzelt zitiert, die wegblasen bedroht. Nur drei Stiche und zwei Wochen später war ich wieder im Gang.

Aber es dauerte nicht lange, bevor ich nach Wochen wieder zu Hause war. Dieses Mal hatte ich meine beiden Arme überlastet beim Bewegen (mindestens acht). Wenigstens weiß ich jetzt, wie zwei Tennisarm wiederherzustellen bald: nicht mit allen Arten von Therapien, aber die Muskeln im Unterarm zu massieren tief mehrmals täglich. So erhalten Sie die Spanne des Muskels ab und er zieht nicht mehr Ihre Musikantenknochen, Ich werde sagen,. Gelernt, auf YouTube selbst experimentell getestet.

eigene Arbeit: Pan in porfier

Block Porphyr für Putz Bild von Pan

Gips Bild von Pan mit Block Porphyr

Ich begann mit Begeisterung nach all den fliegenden Bildern mit einem eigenen Projekt untermauern: ein Pan in porfier. Ich hatte ihn Vorgeschnittene und begann Hacken, aber alle guten Absichten, hatte ich es zur Seite, weil die Massen zu setzen.

Ornamentwerk: Fenster, Utrecht, Den Bosch

Weil es alle Arten von Ornamenten in Hof, die hatte zuerst. So habe ich in diesem Jahr finials und crockets gemacht für Aachen, für die Kathedrale von Utrecht, eine andere für Utrecht Dom, und für die St.-Johannes-Kathedrale in Den Bosch. Einige von ihnen in Zusammenarbeit mit meinen Kollegen. Er was tun Mauerwerk. es gibt auch Artikel einer Zeitung geschrieben und ein Video erstellt.

Familie Waffen und Greife

Dann gab es zwei Sandstein familiewapens Ich habe zwischen, mit einer Kante und ein randlos, und ich bin eine Reihe von gespiegelten Greife worden Bildhauerei. Ich hoffe, dass es im nächsten Jahr zu beenden.

Jelle, Jeffrey und Roel

Annual Review 2018

Wise Virgin Dove, von Jelle kopiert

Bei so viel Arbeit war es nicht verwunderlich, dass ich es nicht allein machen könnte. Daher meine Zusammenarbeit mit meinen Kollegen und Serge Stide. Schon damals waren wir nicht ganz um. Außerdem hatte ich lange darüber nachgedacht, jemand um das Handwerk passieren, jemand, der wie Marmor Skulptur sein wollte. Aber wie bekommt man jemanden, der ist fit? Zum Glück Jelle kam zu Besuch. Genau zur richtigen Zeit. Er ist jetzt mehr als ein halbes Jahr zur Zufriedenheit sowohl die laufenden und leistet gute Arbeit!

Annual Review 2018

Jeffrey hilft sah voraus

Dann hatte ich in diesem Sommer ein paar Mal Jeffrey helfen, diese Bilder kamen, bevor sie mit der Säge während Cousin Roel vorbeikam Hacken Buchstaben in Stein beginnen.

Annual Review 2018

Roel lernen Fersen Buchstaben

 

Mehr Bilder Schwibbogen

Nach dem ersten Satz von 26 buttress Bilder von der Nordseite der Eusebius Kirche fliegen, wir hatten jetzt die 27 Making the Southside. Aber zum Glück hatte ich fliegen buttress 32 al sieben Engel gemacht, Plus ein Mädchen Bogen 36, und ein Stide. Doch wir haben ziemlich viel zu tun mit anderen 18, und sie sind noch nicht bereit,. Zum Glück Jelle hat jetzt eine Reihe von. In diesem Blog können Sie auf jeden Fall lesen Blinde Man, Frau Klumpfuß, Wise Virgin Kreuz, Foolish Virgin Oliekan in der Oppergodmajoor.

Corbels für Tower

seit März 2019 Eusebius Kirchturm fertiggestellt wurde, war die Skulptur Priorität. Ich habe einige corbels vorgeschnittene und einen Satz für den Norden- und südlich des Turms gemacht, nämlich ein Frau mit Tulpen, ein Mann mit Vogel, ein Der Mann mit den Ohren, ein Frau mit zwei Tauben, ein Katze mit Flügeln und Vogel Tier. Sägen waren oberhalb der Gesimse auf der Westseite des Turms (12 cup ein 5 großer corbels), aber gehauen von Stide. Zeit erneut zu steigerbezoek gehen…

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Folgen Sie mir auf Instagram
und Twitter
und auf YouTube

die Oppergodmajoor (Schwibbogen Bild)

Schwibbogen Bild Oppergodmajoor George vd Wagt. Kopieren KalksteinDie folgende Luftbogenbild ist die obere von Schwibbogen 33. Die Bilder auf diesem Bogen sind 1954 von George van der Wagt gemacht, und stellte sechs lahm, Blinde und Lahme für, im Anschluss an die Zaligsprekingen der die Bergpredigt. An der Spitze ist eine männliche Figur mit Bart, in einem Segen Haltung.

Währung

Schwibbogen Bild Oppergodmajoor (met Abhaya Mudra) George vd Wagt. Kopieren KalksteinDiese liberale Haltung ist oft in der christlichen Kunst dargestellt, insbesondere Symbole. Ich weiß nicht, ob diese Haltung in der christlichen Literatur hat einen Namen. Ich kenne ihn aus dem orientalischen Yoga; wie es Handgeste genannt wird Aby Währung: „Ohne vrees' Handgeste. Es ist so konzipiert, alle Angst wegzunehmen von der gesegneten Person. Im Westen hat diese Geste eine allgemeinere Bedeutung Segen.

Oppergodmajoor

die Seligpreisungen: alt Luft Bogen Skulptur Frau mit Kopfschmerzen

die Seligpreisungen: alt Luft Bogen Skulptur Frau mit Kopfschmerzen

Es ist nicht klar, wer mir dies vorschlagen soll. In den Aufzeichnungen dieser Restaurierung ist als Prophet’ dubbed, aber ich denke, die früher Gott den Vater vorstellen muss, auf seinem himmlischen Thron. Vielleicht hat der Bildhauer zu verstehen, dass die Menschen, die gesegnet sind leiden. Van der Wagt war offenbar nicht religiös. In einem Zeitungsartikel aus dieser Zeit erklärte er, dass er nicht wußte, wo Geschichte der Foolish und Wise Virgins geben. Er lieh sich eine Bibel und lesen Sie die Geschichte, „Und trägt deshalb jetzt alle Frauen mit Öldosen auf der Kirche '. Also ich denke, er ist nicht so sehr eine höhere Bedeutung zu diesem verliehen, aber es beendete die Serie. Vielleicht ist dies auch auf Antrag des Kirchenrates getan, oder wer auch immer bestimmte ikonographische Themen.

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Folgen Sie mir auf Instagram
und Twitter
und auf YouTube

Arbeit Verzierung der Kathedrale und St. John

Ein Toot ein Baldachin von St. John

Ornament Arbeit Udelfanger Sandstein: Toot Baldachin für St. John

Profil Arbeit muss ich noch später einstellen

Es war eine interessante letzte Woche des Jahres. Ich ging zuerst nach St.-Johannes-Kathedrale in Den Bosch, Ich würde einige Arbeit Ornament ändern. Es wurde ein so genanntes 'blasen’ ein Vordach. Die alte war verwitterte und ich hatte eine neue machen. Aber die Gerüstbau waren über meinem Kopf bereits damit beschäftigt Bruch, So, nachdem ich einige Maßnahmen ergriffen hatte ich mit dem Werkstück zu Achterveld wieder ging es zum Schluss. Ich hatte eigentlich schon diese Verzierung getan, aber wenn ich den ersten Platz kam, bemerkte ich, dass die Blumen hatte ich waren so nett größer geschnitten als die Verzierungen um. Ich habe daher wieder zurückgenommen, in der Werkstatt geschnitten eine neue Grundform, dann wieder zurück nach Den Bosch, da begonnen Anpassung, dann Achterveld, und die gerundet, weil. Jetzt muss ich es vor Ort zusammenzubauen. Manchmal ist es gegen, und manchmal ist es wirklich gegen. Dieses Mal.

Hoch Besuch

Ⓒ Thijs RECA für De Tele

Mittwoch würden wir Studiobesuch eines acht Mann starken Ausschuss erhalten, im Zusammenhang mit der Verzierung Arbeit für die Utrecht Dom. Aber wir hatten nur den Stein, in dem mussten wir machen. So begannen wir sofort hacken. wir müssen 29 kantbloemen in tufsteen gaan hakken voor een restauratie van drie gevels van de Zuiderkapel. Dit is bij de binnentuin, die Vierecks. Dieses Viereck ist sonst ein sehr magischer Ort, ein Muss, wenn die Stadt Utrecht besuchen. Serge hatte zwei Beispiele gemeißelt, und Stide und ich hatten jeweils einen gehackten. wurde für das Design und die Details der ursprünglichen Fragmente und der Kopien geprüft. Natürlich ist die geschnitzt und Proben geformt wie erforderlich, obwohl ich war immer noch nicht fertig.

In der Zeitung

Als er fertig war,, Ich habe ein Bild auf instagram setzen, und einmal sogar ein Twitter. Offenbar hatte ich die richtigen Hashtags dort setzen für weniger als eine Stunde später ich einen Anruf von einem Reporter bekam die in das ein Stück schreiben wollte Utrecht Ausgabe von De Telegraaf. Am Ende des Tages kam der Fotograf, das schöne Bild oben gemacht. Klicken Sie auf das Bild oder Link den Artikel lesen. Schade ist, dass es aussieht wie die andere von mir verwendet werden, und es ist nicht. beschämt, Serge und ich sind alle unabhängigen Bildhauer, die zusammenarbeiten. Auch Neuzugang Jelle eigener Chef. Ich jetzt mehr Werbung kommen machen, dass ich der Chef bin sofort!

Im Radio

Später wurden wir von RTV Utrecht genannt. Das würde auch die Aufmerksamkeit auf das Radio bezahlen. Zum Glück sprechen Stide schöne glatte Straße, so war ich sehr glücklich, dass er es in seinem Namen nehmen wollte. Er sagte nichts über den Hintergrund der gotischen Ornament Arbeit und unsere Rolle in dieser Restauration.

im Fernsehen

RTV Utrecht wollte ihre Aufmerksamkeit auch auf ihre TV-Sender zahlen, Deshalb war heute auch ein Kameramann, der für ein paar Stunden Material gedreht, was letztlich eine halbe Minute TV. Ansicht hier Das Video und begleitende Artikel: ↑

Für uns ist es erstaunlich, dass etwas, das wir mehr als 25 Jahren plötzlich tut so viel Aufmerksamkeit bekommen. Aber das ist wahrscheinlich, weil die Kathedrale und vor allem für den Turm Utrecht Dom ist das Herz ihrer Stadsie. Ansonsten kann ich es nicht erklären. Es ist auch möglich, ein überzeugendes Bild von staubigen Männer zu machen außerhalb schöne Dinge in der Kälte stehen, aber offensichtlich keine Welt.

Ornament Arbeit für Domkerk Utrecht

Ⓒ Steef Bouwman

Wieder einmal erklären

Ich fand es bemerkenswert, dass für die ersten mehrere Journalisten war nicht klar, wie diese Wiederherstellung stattfindet. Das sind Dinge, die natürlich alles, was wir nicht denken! Aber schließlich konnten wir deutlich machen, dass nur die Restaurierung Architekt einen Plan macht, Der Auftragnehmer nimmt die Dokumente aus zu ersetze, die Steinmetz vorverarbeitet Blöcke und macht sie alle Arbeitsprofil, bis wir endlich die Ornament Arbeit an Orten machen, wo hat die Steinmetz einen Block verlassen. Dann geht das neue Werk in den Dom, der Auftragnehmer wieder Hineinlegen und fügt ordentlich. „So sind diese Ornamente wirklich verwendet!?’ ja, sie werden kopiert und ersetzen tatsächlich die alten Dokumente an seinen ursprünglichen Speicherort: Dreispitzbogen umrahmt die Pandhofzijde der Kathedrale. Hartje Utrecht.

Beeldhouwerijblog.nl dem Blog Koen van Velzen, Bildhauer in Stein und Bronze. Sehen Sie meine Website: beeldhouwerijvanvelzen.nl

Folgen Sie mir auf Instagram
und Twitter
und auf YouTube

Air Arc Statue: A Foolish Virgin


Eine törichte Jungfrau

Schwibbogen Statue der Eusebius Kirche in Arnheim: eine törichte Jungfrau

das alte Bild von Tuffstein

Die fliegenden Strebepfeilern, die wir jetzt in der Hand haben, jeder hat sein eigenes Thema. Es gibt sieben Trompete Engel, Menschen, die Seligpreisungen vertreten, eine Gruppe weise Virgins und dies der letzte Bogen zeigt eine törichte Jungfrau von.

Kurz gesagt, ist die Geschichte, wie: …Lesen Sie den ganzen Artikel…

Thomas van Aquino (Sandstein) für St. John

Bild von Thomas von Aquin

Thomas van Aquino: Hier ist das Bild noch in der Nische der St-Johannes-Kathedrale

St. Janskathedraal

Die Generalüberholung der St. Janskathedraal wird stetig weiter. Jedes Jahr oder vielleicht 2 Jahre, Ich möchte sein wie, ist eine Bucht der Kirche in Angriff genommen: 1 mauern und 1 Fensterfassade. In diesem Jahr hatte ich schon einige Arbeit zwei wimbergen, ein …Lesen Sie den ganzen Artikel…

Air Arc Statue: Eine kluge Jungfrau

Schwibbogen Statue Wise Virgin

im 26 Schwibbogen Bilder von der Nordseite die Eusebiuskirche Ich bin jetzt (mit anderer Jelle) mit der gestartet 27 Stücke von South Side. Die Themen dieser vier sind die Schwibbögen Engel Trompete (Ich im September 2016 bereits), von weise Virgins, Foolish Virgins und die Seligpreisungen. Die Trompete Engel sind daher bereits abgeschlossen, auch zwei der Wise Virgins, die Seligpreisungen fast, auf dem oberen Block, auf die die Oppergodmajoor ist nach, So haben wir nur ein Stück von dem, was für Mädchen. Diese Figur war ein …Lesen Sie den ganzen Artikel…

Mauerwerk und Verzierungen für die St.-Johannes-Kathedrale

 

wimbergblok sand~~POS=TRUNCWie vor ein paar Jahren, ich bin mit einigen Teilen der Arbeit zurück St.-Johannes-Kathedrale in Den Bosch. Wenn ich schließen ein Vordach Fortschritte. Dieses Mal habe ich eine wimbergblok gemacht. Dies ist der untere Teil …Lesen Sie den ganzen Artikel…